zaterdag 31 augustus 2013

Taste de waste! - Pasta salade



Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik heb altijd van die "vervelende" restjes pasta over. Een bodempje macaroni groot formaat, mini formaat, snelkookformaat en dan natuurlijk nog de verschillende varianten zoals fusilli, pipe rigate, penne rigate...
©BrightMind.nl







Vorige week heb ik daar een heerlijke pasta salade gemaakt met andere koelkastrestjes!

Wat kan er in?

- Pasta! Trek alle zakjes pasta uit de kast en     sorteer ze op kooktijd.

- gedroogde tomaten in olie fijngesneden. De olie maakt de salade lekker:-)

- Een restje gemengde rucola sla, of andere restjes sla. Mag best een pittig soort zijn.

- stukje komkommer in kleine blokjes, liefst zonder de zaadlijsten want dat geeft heel veel vocht.
- stukje rode paprika in kleine blokjes.
- peper
- verse knoflook of knoflook poeder ( 1 tot 2 tenen geperst afhankelijk van de hoeveelheid)
- Kruiden naar smaak. Ik heb gevriesdroogde slakruiden gebruikt.
- geroosterde pijnboompitjes.
- 1 a 2 boullonblokjes rund
- Heb je iets niet in de koelkast? Je vind vast wel iets anders,

Tip: Heb je teveel pasta gekookt? Bewaar een gedeelte wat je nog niet aanmaakt voor een andere dag of voor in een maaltijdsoep!
Maak je de salade vooraf. Zet dan in de koelkast zonder de sla en de pijnboompitjes. Doe dat er op het laatste moment bij.

Wat te doen?

Pasta koken, let op want ze hebben allemaal niet dezelfde kooktijd. Daarom zit ik nu met al die restjes :-)
Zo niet handig! Maar met een kookwekker erbij en bij fases in het water doen lukte het me wel. In het ruime kokende water heb ik twee bouillon runderblokjes gedaan. Dat leek me wel smakelijk.

Als de pasta gaar is. Beetgaar of wat zachter, wat je lekkerder vindt. Onder koud stromend water in een vergiet meteen afkoelen en heel goed uit laten lekken.
De gedroogde tomaten, komkommer, paprika, knoflook, kruiden met wat je verder wilt toevoegen klaarzetten.

Pijnboompitjes roosteren en goed af laten koelen.
Nu alles lekker mengen en op smaak maken met peper. Als laatste de sla en de pijnboompitjes er door en voorzichtig de sla omscheppen.

Wat kan erbij?
Lekker voor bij de soep, de lunch of bij de bbq. Serveer er lekker brood bij met (kruiden)boter.
Ideaal als je een grote groep mensen te eten krijgt!

Wij hebben gesmuld!


Wat doe jij met je restjes pasta? 





2 opmerkingen:

  1. Hi Natalie,

    Restjes pasta doe ik als vermicelli in de zelfgemaakte soep.

    groetjes,

    Dorothé

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad een lekkere vuller voor een maaltijdsoep! Ik vergeet dat dus nog wel eens, vandaar ook die restjes. Snel maar weer eens zoeken naar een snel, lekker en voordelig receptje :-)

      Verwijderen

Plaats hier je reactie!