woensdag 4 september 2013

Euromaatjes op Facebook!

Een Facebook pagina maken voor Euromaatjes, dat is zo even klikken en klaar? Of toch niet? Het is gelukt! De vele puntjes op de i zullen wel volgen. Ach, maakt niets uit. De praktijk is een heel goede leermeester:-)

Even een stukje geschiedenis :-)

Oktober 1999 was het! Al weer14 jaar geleden ! Yahoogroups KindGeld werd gemaakt door mij en een ander Gulden Gulden lid. Later alleen. Een online e-mail community waar ouders met elkaar kunnen praten over alles wat met kinderen, geld en gezin te maken heeft. Duizenden tips en ervaringen zijn er uitgewisseld! 
KindGeld is nog steeds actief, met wel 429 leden! 
Een vaste kern mensen houden de groep levendig. Veel lezers laten zich inspireren. Het is en blijft een archief van heel veel kennis en ervaring voor en door ouders!

KindGeld kreeg een eigen website, internet stond toen nog in de kinderschoenen en met veel kunst en vliegwerk kunstelde ik een site in elkaar:-) KindGeld kreeg in de loop der tijd 3 make-overs waarna ik de keuze maakte de website KindGeld om te zetten naar Euromaatjes. Een nieuwe naam en een nieuwe site dat daarmee een aantrekkelijker eigentijdse uitstraling kreeg. Ik ontwikkel daarnaast leuke projecten die jongeren helpen bij het zelfstandig beheren van hun kleedgeld. Leuk, simpel en leerzaam als doel.

Europraatjes kreeg daarna ook een vaste vorm als een blog. Waarmee ik als ouder mijn Europraatjes deel van alledag. Momenteel brainstorm ik verder over Eurodaadjes. Dit vanuit het principe, "wie deelt of geeft, die krijgt!" Soms op onverwachte manieren die je echt kunnen verrassen, :-)  

En dat is meteen ook mijn drijfveer bij alles wat ik aanpak en doe. Met hoofd én hart, dat voelt goed en dan moet je het doen:-) Ik heb heel veel leuke plannen voor de toekomst!

Terug naar 2013 :-)

Tijden veranderen en Facebook is een niet meer weg te denken medium waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en interesses kunnen delen. Dat is wat Euromaatjes mogelijk wil maken!

Heel veel zin in deze uitdaging! Doe je mee?Ontmoetingspunt voor en door ouders. Waar het consuminderen met kinderen centraal staat. Besparen op uitgaven en geld overhouden in gezinnen met kinderen. Aandacht voor financiële opvoeding en media wijsheid.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Natalie,

  Hier wachtte ik al heel lang op, dus ik ben onmiddellijk naar je FB-pagina gegaan om hem te 'liken'.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal top Dorothé! We keep in touch :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie!