Voor mijn verjaardag kreeg ik het mooie boek van Jamie Oliver om
maaltijden te bereiden in 15 minuten. Overheerlijk, voedzaam en supersnel staat gedrukt op de kaft. Dat klinkt te mooi om waar te zijn! Nou
dat is het ook :-)
Ik geniet van het boek hoor, daar niet van. De mooie
illustraties, de inspiratie... echt prachtig.
Het is voor mij eerder een boek
om 15 minuten even helemaal van de wereld te zijn! Ik krijg bijvoorbeeld heel veel
zin om iets lekkers op tafel te zetten. Dat is ook prima toch?
Waarom het mij niet lukt om te koken in een kwartiertje is eigenlijk vrij simpel. Ik heb namelijk niet zo maar één of twee takjes
rozemarijn bij de hand of een half bosje verse koriander. Los van de kosten. Wat moet ik in hemelsnaam
met de rest?
Oh en het gebruik van een enkel
bosuitje..... Ik had laatst al moeite met een bosje radijs! De hele week was
ik bezig om de knolletjes ergens in te kunnen verwerken. In de sla, op het
brood en nog maar een keertje in de sla. Ik had ze vast ook door een smoothie
kunnen draaien bedenk ik me nu, geen idee of dat lekker is.
Ook staan in het
boek ingrediënten waarvoor ik een uur de deur uit zou moeten. Gedroogde chipotle of anchopeper..., en zo weet ik er nog wel een paar te noemen. Een avocado moet vooral ook rijp zijn, die dingen zijn nooit rijp in de winkel als je ze koopt. Die 15
minuten worden dan toch wat aan de krappe kant Jamie!
De leuke gekleurde planken van Jamie vind
ik echt super leuk! Die wil ik ook maken.
Dat moet me lukken!
Alleen die voedselveilige verf
nog...........
Kook jij uit kookboeken?
Kook jij uit kookboeken?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier je reactie!