maandag 10 juni 2013

Vakantiestress in een flesje?
Noem me gek of voorbereid :-) Ik haat vakantiestress en dus zorg ik ruim op tijd dat ik alle spulletjes in huis heb die ik mee wil nemen op vakantie. Bij een kampeervakantie sleep je namelijk zo ongeveer een compleet huishouden mee, wij kamperen namelijk nog gewoon in een tentje :-)

Een goedgevulde toilettas met je vertrouwde spulletjes is voor mij naast alle "ongemakken" van het outdoor leven een soort van luxe. Het is en blijft passen en meten!. Zo stond ik vaak  van die voordeelverpakkingen over te gieten in van die kleine flesjes. Aftersun bijvoorbeeld of shampoo. Dat spaart ruimte en is goedkoper.

Toch gruwel ik van die miniflesjes. Ik weet namelijk niet of zo'n mini wel de hele vakantie mee gaat. Ik krijg ze ook niet goed leeg. Van een niets zeggend wit aftapflesje met zo'n ongezellig zelfgeschreven etiket geeft mij nou ook niet het ultieme vakantie gevoel. Je moet hard knijpen of schudden om er iets uit te krijgen. Als het dan toch lukt zit vaak nog alles onder ook! Bij thuiskomst sta ik die flesjes weer schoon te maken want het restant wordt meestal toch niet opgemaakt. Dus hoe voordelig én handig is het geweest? 

Maar het ergelijke aan die kleine flesjes is toch wel dat het mij regelmatig is overkomen dat tijdens een douchebeurt de flesjes niet goed blijven staan.Op het plankje, als dat er al is of op de grond valt het dus heel snel om!
Hoe irritant is het als mijn miniflesje onder de douchecabine heen rolt met en ik half in een spagaat lig om dat flesje te grijpen dat net onder de cabine wegglipt..... Of nog erger met de waterstroom mee in zo'n gootje :-(   Daar sta je dan in je nakie te hopen dat er iemand is die het flesje onder de cabine weer terug kan geven. 

Wat een armoe kan ik je vertellen. Dus heb ik de zuinige reisflacons maar afgezworen en neem gewone verpakkingen mee. De föhn gaat daarom dus niet mee. Voordeelverpakkingen zijn alleen handig voor thuis vind ik. No stress op vakantie en al helemaal niet om een reisflesje shampoo!Krijg jij alles mee in je vakantiekoffer? Wat laat je zeker thuis?2 opmerkingen:

 1. Hi Natalie,

  Ik heb een toilettas van Ikea en die kun je hangen ... heel makkelijk. Wat ik ook veel kampeerders zie doen is een bakje/emmertje met hun douchespullen erin. Je kunt het op de grond zetten, zonder dat je tubes/flesjes omvallen, wegspoelen etc. Nog een oplossing is je spullen in een washandje te doen en aan het lusje te hangen met zuignap of koord dat je om iets in de campingdouche knoopt.

  Maar een van de heerlijkste dingen blijft.... na de vakantie in je eigen schone badkamer uitgebreid relaxen.

  groetjes,

  Dorothé

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Dorothé,

  Dat is eigenlijk wel slim ja om zo'n emmertje te gebruiken voor douchespulletjes. Ik heb er laatst mee in mijn handen gestaan bij de Action, om bestek en andere dingen in te zetten. Manlief vond het vrij onnodig haha. Het leek mij wel handig eigenlijk. Nog niet gekocht omdat het weer iets extra's is. Voor extra's is eigenlijk geen ruimte.

  Ik hou hem zeker in gedachten die tip! Die toilettas van Ikea ken ik niet. Hij zou dan echt wel ruim moeten zijn, ik bedoel dan ook echt ruim :-)

  Of wat dacht je van gewoon warm stromend water in de keuken na drie weken lang naar zo'n watertappunt lopen. Afwassen in lauw water... Toch is het leven lekker simpel in zo'n tentje, zeeën van tijd heb je ineens. Je kijkt wel drie keer uit voordat je een beker vies maakt want dat wordt meer afwas!

  Huishouden met de Franse slag, heerlijk! :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Plaats hier je reactie!